Close

vacany

JOBS

Please click here to go to the vacancies....

Category Buyer

 

Wil jij binnen een internationale organisatie in de procesindustrie verantwoordelijk zijn voor het inkopen van service onderhoudscontracten voor Maintenance & Engineering, Industrial Cleaning, Mechanical Piping, Pump en Tank repair, E&I werkzaamheden, Filter cleaning, IT, Lab Service & Equipment? Dan zijn wij op zoek naar jou!

SD Guthrie International – Zwijndrecht Refinery is een internationale producent van natuurlijke plantaardige oliën en vetten voor de voedingsmiddelen-, diervoeder- en technische industrie in Europa. Met een rijke historie van ruim een eeuw op Nederlandse bodem, werken wij continu aan innovatie en adaptatie van nieuwe technologieën, productiewijzen en bedrijfsvoering. Om dit succesvol te bewerkstelligen, zijn wij op zoek naar een consequente en enthousiasmerende Category Buyer voor ons hoofdkantoor en de productielocatie in Zwijndrecht.

Over de functie

Op onze plant in Zwijndrecht (Nederland) bieden wij een fulltime functie aan ter uitbreiding van ons team van drie category buyers. Reizen kan onderdeel uitmaken van deze functie (<5%).

Wat ga je als Category Buyer doen?

 • Werken aan diverse tactische en strategische inkooptrajecten, in nauwe samenwerking met interne klanten en je participeert actief in inkoopteams en/of tendercommissies.
 • Een tenderproces opstarten en begeleiden tot het gunnen van de tender.
 • Zelfstandig onderhandelen van contractvoorwaarden en strategische inkoopactiviteiten uitvoeren.
 • Afspraken met leveranciers vastleggen en duurzame leveranciersrelaties ontwikkelen.
 • Het management ondersteunen in aankoopbeslissingen door middel van kennis van structuur, (aankoop)processen en analyse, en gebruikers ondersteunen in het vertalen van aankoopbehoeften naar inkoopopdrachten.
 • Gezamenlijk de doelstellingen voor de afdeling opstellen en deze vertalen naar operationele inkoopplannen.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

 • Inkoopprocessen optimaliseren en inkoopbesparingen realiseren.
 • Waarborgen van continuïteit van de inkoop van goederen en diensten en het minimaliseren van het inkooprisico.
 • Periodieke leveranciersbeoordelingen organiseren om de performance te optimaliseren/waarborgen, waarbij er op de door jou bepaalde KPI’s wordt gestuurd.

Wat heb jij als Category Buyer in huis?

 • Een MBO+ of HBO opleiding met 5 jaar relevante werkervaring.
 • Affiniteit met productie en industrie en bekendheid met de verschillende inkoopprocedures.
 • In bezit van een CIPS diploma/NEVI 1 diploma of bereid deze te behalen.
 • Beheersing van zowel Nederlands (minimaal B2 niveau) als Engels in woord en geschrift.
 • Sterke onderhandelingsvaardigheden en een commerciële drive.
 • Bij voorkeur ervaring met SAP ERP systemen en ruime ervaring met data processing in Excel.

Herken je je in de competenties: assertief, servicegericht, proactief en analytisch sterk? Dan willen wij je graag leren kennen.

Wat heeft SD Guthrie International jou te bieden?

Werken bij SD Guthrie International betekent elke dag het beste uit jezelf en elkaar halen en je werk in één keer goed doen. Continuous Improvement speelt een belangrijke rol binnen onze organisatie, processen en medewerkers. Wij bieden diverse trainingen, zowel intern als extern en online. Dus wil jij je de komende jaren blijven uitdagen en ontwikkelen, dan ben je bij ons aan het goede adres!

Naast een aantrekkelijk salaris, afhankelijk van kennis en ervaring, kun je rekenen op de voordelen van onze eigen cao met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 30 vakantiedagen, 3 ADV dagen, een resultaatafhankelijke bonusregeling, studiemogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling. Uiteraard horen daar ook standaard zaken bij zoals reiskostenvergoeding en een collectieve ziektekostenverzekering. Daarbij biedt deze functie ruime gelegenheid tot thuiswerken.

Solliciteren?

Gaat jouw hart sneller kloppen van het vooruitzicht een belangrijke bijdrage te leveren aan een efficiënte operations omgeving? Vertel ons dan wat jouw invulling van deze rol gaat worden en stuur ons je cv en motiverende introductie.

Disclaimer:

For recruitment agencies:

We have made a conscious decision to do the recruitment ourselves. Therefore, we kindly ask you to not forward any candidates, as we will not accept their applications.

You are applying for the job Category Buyer at SD Guthrie International.

You will enter data that will be stored in a database. This information will be treated carefully and confidentially. Your data will not be provided to third parties. Based on this data, we can check to what extent it matches vacancies.

By sending the application, you agree that your data will be stored in a database in accordance with the aforementioned conditions.

We will only use the data for the purposes stated above. You can withdraw consent at any time by contacting us.

Vacancies

See our current vacancies